Informatiile de mai jos reprezinta arhiva categoriei “Tips & Tricks

NetBSD: Administrează-ți sistemul fără să mai apelezi la SU(1) și/sau SUDO(8) NetBSD: Administrează-ți sistemul fără să mai apelezi la SU(1) și/sau SUDO(8)

Acum “ceva timp” membrii comunității Daemon Forums au realizat un sondaj al cărui scop era și este aflarea gradului de utilizare al comenzilor SU(1) și SUDO(8). Nu voi încerca să dezbat care comandă este mai bună și de...  Citeste »

Catalogarea componentelor hardware pe sistemele UNIX-like Catalogarea componentelor hardware pe sistemele UNIX-like

Acest articol se adresează utilizatorilor care folosesc sisteme de operare UNIX-like și care sunt în căutarea unei metode de a cataloga componentele hardware dintr-un calculator. Metodele prezentate în acest articol sunt utile în cazul...  Citeste »

Internet: API pentru preluarea prognozei meteo Internet: API pentru preluarea prognozei meteo

Acesta este un articol informativ prin care doresc să aduc la cunoștința programatorilor, asta dacă nu se știa deja, că site-ul Weather Underground pune la dispoziție un API prin care se poate prelua prognoza meteo. Informațiile pot...  Citeste »

Android: Resetarea aplicațiilor la setările din fabrică Android: Resetarea aplicațiilor la setările din fabrică

Acest articol se adresează utilizatorilor care folosesc sistemul de operare Android și care doresc să reseteze o aplicație la setările din fabrică. Pentru a reseta o aplicație va trebui să accesați/selectați următoarele opțiuni:...  Citeste »

Galerie Foto: Procesarea imaginilor și generarea pictogramelor Galerie Foto: Procesarea imaginilor și generarea pictogramelor

Acest articol se adresează utilizatorilor care folosesc sisteme de operare UNIX-like (eu folosesc NetBSD) și care doresc sau sunt în căutarea unei metode de a procesa automat un set de fotografii. Dacă vă regăsiți în descrierea anterioară...  Citeste »

Maparea pictogramelor GTK+ Maparea pictogramelor GTK+

Acest articol se adresează utilizatorilor care folosesc aplicații bazate pe platforma GTK+ și care doresc să le îmbunătățească viteza de pornire. Doresc să menționez că acest articol se aplică și utilizatorilor care au observat...  Citeste »

NetBSD: Compilarea kernelului, “Step by Step” NetBSD: Compilarea kernelului, “Step by Step”

“ Am să plec de la premiza că ați citit capitolul 32 (30) din ghidul NetBSD, deoarece pașii de mai jos nu fac altceva decât să evidențieze, în mod explicit, ce trebuie făcut pentru a compila kernelul NetBSD. ” Doresc...  Citeste »

NetBSD: Configurari pentru Placa de Sunet NetBSD: Configurari pentru Placa de Sunet

In cazul în care doriți să configurați fiecare aspect al plăcii de sunet, NetBSD vă pune la dispoziție comanda MIXERCTL(1). Această comandă este foarte utilă atunci când dețineți o placă de sunet mai performantă iar mixer-ul...  Citeste »

NetBSD: Instalare Flash Player NetBSD: Instalare Flash Player

In general, recomand dezactivarea plugin-ului Flash, însă sunt momente in care acesta este indispensabil (ex: YouTube), motiv pentru care, am pregătit câțiva pași care va vor ajuta să instalați plugin-ul Flash pe NetBSD. Datorita numărului...  Citeste »

QEMU: Emulare si Virtualizare pe sisteme UNIX-like QEMU: Emulare si Virtualizare pe sisteme UNIX-like

QEMU este un simulator care vă permite să încercați alte sisteme de operare folosind sistemul de operare curent, fără a mai fi nevoie să (re)partiționați, cu alte cuvinte, veți avea la dispoziție un mediu controlat pentru a testa...  Citeste »

NetBSD: Configurare suPHP NetBSD: Configurare suPHP

suPHP este o aplicatie care permite executia scripturilor PHP folosind drepturile celui ce le detine, ignorand astfel userul si grupul sub care ruleaza in mod implicit serverul Apache. Unul din motivele pentru care recomand suPHP este sistemul...  Citeste »

SLAX: Configurari esentiale trecerii la TCSH(1) SLAX: Configurari esentiale trecerii la TCSH(1)

Daca TCSH(1) este shell-ul dumneavoastra favorit si doriti sa il folositi ca login shell pe SLAX, va recomand sa urmati pasii de mai jos inainte de a face schimbarea propriu-zisa: Deschideti „/etc/rc.d/rc.slax” si „/sbin/mount.slaxdrive”...  Citeste »