Informatiile de mai jos reprezinta arhiva categoriei “Securitate

FoxyProxy: Extensia care iți protejează intimitatea și nu dezvăluie locația în care te afli FoxyProxy: Extensia care iți protejează intimitatea și nu dezvăluie locația în care te afli

“ FoxyProxy este o extensie Firefox care vă protejează intimitatea și nu dezvăluie locația în care vă aflați, oferindu-vă astfel posibilitatea de a minimiza amprenta online. ” Știați că: Majoritatea blogurilor stochează...  Citeste »

User Agent Switcher: Extensia care iți permite să schimbi identitatea navigatorului User Agent Switcher: Extensia care iți permite să schimbi identitatea navigatorului

“ User Agent Switcher este o extensie Firefox care vă permite să schimbați identitatea navigatorului, oferindu-vă astfel posibilitatea de a minimiza amprenta online. ” Trebuie menționat faptul că această extensie este extrem...  Citeste »

BitDefender Rescue CD: Soluția optimă pentru scanarea și devirusarea unui sistem BitDefender Rescue CD: Soluția optimă pentru scanarea și devirusarea unui sistem

În cazul în care doriți să scanați partiția unui sistem de operare fără a mai fi nevoie să intrați în sistemul respectiv, BitDefender vă pune la dispoziție o distribuție Linux (bazată pe Xubuntu) ce rulează direct de pe CD și...  Citeste »

Minimizați amprenta online prin simpla dezactivare a referințelor Minimizați amprenta online prin simpla dezactivare a referințelor

În articolele anterioare am recomandat extensiile Adblock Plus și Ghostery pentru a îmbunătăți experiența navigării pe Internet și pentru a minimiza amprenta online, însă acum a venit momentul să discutăm despre "Referințe". Referințele...  Citeste »

Adblock Plus: O extensie specializată în combaterea reclamelor online Adblock Plus: O extensie specializată în combaterea reclamelor online

Adblock Plus este o extensie (Firefox, Google Chrome) care lucrează foarte bine în tandem cu Ghostery pentru a combate reclamele online. Unul din motivele pentru care recomand această extensie este suportul pentru zona RO, mai exact, puteți...  Citeste »

Ghostery: Extensia care iți protejează intimitatea și elimină reclamele online Ghostery: Extensia care iți protejează intimitatea și elimină reclamele online

Ghostery este o extensie pentru Firefox, Google Chrome, Safari și Internet Explorer care vă permite să minimizați amprenta online și să eliminați o mare parte din reclamele online. Dacă folosiți configurația implicită, extensia doar...  Citeste »

Google: Ghid elementar despre Internet – Principii si Navigare Google: Ghid elementar despre Internet – Principii si Navigare

Google a publicat o carte, intitulată “20 Things I Learned About Browsers and the Web”, în care sunt evidențiate principiile care stau la baza internetului și a navigatoarelor. Organizată pe 20 de capitole și folosind un limbaj...  Citeste »

BitDefender Free Edition BitDefender Free Edition

“ Ai căutat un antivirus care să ți se potrivească? … Te-ai gândit că l-ai putea avea gratis? … Folosind BitDefender Free Edition ai ocazia să folosești gratuit motoarele de scanare BitDefender! … BitDefender...  Citeste »

Avira AntiVir Personal Avira AntiVir Personal

“ Avira AntiVir este un program AntiVirus GRATUIT și ușor de folosit, capabil să ofere un minim de securitate utilizatorilor casnici. AntiVir este soluția optimă pentru utilizatorii care, dintr-un motiv sau altul, nu își permit...  Citeste »

QuickTime: Microsoft Security Advisory (#971778) QuickTime: Microsoft Security Advisory (#971778)

“ TechNet a publicat un avertisment de securitate prin care informeaza utilizatorii sistemelor Windows XP, Windows 2000 Service Pack 4 si Windows Server 2003 ca in momentul de fata exista o vulnerabilitate in DirectX 7.x, DirectX 8.x...  Citeste »

BitDefender: Despre Phishing BitDefender: Despre Phishing

“ Phishingul la noi este inca la inceput. Abia anul acesta numarul de atacuri a crescut suficient de mult incat sa devina considerabil si enervant. ” Daca acum 2-3 ani era la inceput, atat din punctul de vedere al tehnicilor utilizate...  Citeste »

56.000 de parole intr-o singura ora? 56.000 de parole intr-o singura ora?

“ Cercetatorii universitatii Santa Barbara din California au realizat un studiu prin care au evidentiat ce tip de informatii pot fi colectate de aplicatiile spyware si malware in decursul a 10 zile. ” Folosindu-se de Torpig, un...  Citeste »